NO PENA DE MORT PER HOMOSEXUALITAT A 5 PAISOS AL MON

NO PENA DE MORT PER HOMOSEXUALITAT A 5 PAISOS AL MON
CLIK SIGNA EN CONTRA

dijous, 22 de setembre de 2011

Concentració al consulat iranià contra la pena de mort per homosexualitat


CONCENTRACIÓ A BARCELONA CONTRA LA PENA DE MORT PER HOMOSEXUALITAT A L'IRAN

El passat dimecres 21 de setembre es va iniciar la campanya 'L'homofòbia mata' per denunciar que la pena de mort contra l'homosexualitat s'aplica a 5 països del món. Concretament a Iran, Mauritània, Aràbia Saudita, Sudan i Iemen. De moment, les accions de protesta consisteixen en fer concentracions davant dels consulats i estan convocades pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya, el Brot Bord, el Col·lectiu Gai de Barcelona i diverses assemblees d'Indignades de Barcelona.
La primera concentració es va fer davant les oficines consulars d'Iran que es troben al carrer Martí i Julià de Barcelona. Una setantena de persones van plantar-se davant l'edifici consular i van desplegar dues pancartes. Una amb el lema 'L'homofòbia mata. Aturem la pena de mort contra l'homosexualitat a Iran!' i l'altra mostrava els noms dels darrers gais assassinats pel règim iranià i una crida a la solidaritat activa per aturar aquests crims.

Durant la protesta es va precintar simbòlicament les oficines consulars i es van col·locar senyals de perill amb lemes com 'Perill! L'iran assassina gais' o 'Precintat per homofòbia'.

Seguidament, es va llegir un manifest en què es denunciaven els assassinats d'estat de caire homòfob perpretats pel règim iranià remarcant la recent execució de tres nois gais.
Tot i que Iran intenta ocultar moltes de les execucions, es calcula que més de 110 gais han estat executats amb la forca i centenars de gais i lesbianes han tingut penes de presó i càstigs físics com el fuetejament.

En acabar, les activistes van decidir anar fins les portes del centre comercial El Corte Inglés per visibilitzar la protesta fent-la arribar a més gent i allargant-la alguns minuts més.

La propera acció de protesta es centrarà en el Iemen.

La campanya compta amb un blog on trobar més informació i les properes convoctòries: lhomofobiamata.blogspot.comCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada